1 csokor menta
5 evőkanál cukor 4 db zselatinlap 3 dcl bármilyen édes bor 1 dl bodzaszörp 2 db lime 2 db citrom A citromok, lime-ok levét kipréseljük, a mentát egy mozsárban 3 evőkanál cukorral összezúzzuk, majd a citromlével és a bodzaszörppel összekeverjük. A zselatinlapot egy kevés hideg vízbe beáztatjuk ( kb. 10 perc). A citromos egyveleget összekeverjük a beáztatott zselatinlappal, és egy edényben alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett a lapokat feloldjuk. Ha elkészült, jöhet a kóstolás! Ízlés szerint cukorral ízesítjük, s ha elégedettek vagyunk a végeredménnyel, egyenlő arányban 6 kisebb pohárba öntjük a citromos-bodzás-mentás levet. Mentával díszítjük. Extra tipp:A nagy nyári partik előtt fogyasztható úgy is, hogy a bor mellé vodkát is öntünk bele. Ha megkérdezik: ittál valamit? Nyugodtan mondhatod: nem, ettem!
|