nlc.hu
Gasztro
Vaníliás sárgadinnyekrémleves csillagánizzsal

Vaníliás sárgadinnyekrémleves csillagánizzsal










Hozzávalók (4 személyre)


• 2 közepes sárgadinnye
• 2dl víz
• 4 púpos ek cukor
• 1,5 dl édes fehérbor
• 2 csillagánizs
• 1 vaníliarúd kikapart belseje
• 1 nagy citrom (vagy 2 zöldcitrom) leve

Elkészítés:

Egy lábasban összeforraljuk a vizet, cukrot, bort, vaníliát és a csillagánizst (különleges fűszereket árusító boltokban kapható). Amikor a cukor teljesen felolvadt, levesszük, és teljesen kihűtjük (a fűszerek benne maradnak, hogy aromáik jól átjárják a szirupot). A sárgadinnyét felkockázzuk, hozzáadjuk a citromlevet és a hideg szirupot. Botmixerrel vagy turmixgépben teljesen simára pürésítjük. Jéghidegen tálaljuk. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top