Elkészítési idő: 30 perc
Főzési idő: 20 perc
Hozzávalók:
Carte dOr Madártej jégkrém
60 dkg eper (friss vagy fagyasztott)
10 dkg liszt
10 dkg lágy vaj
6 dkg cukor (lehetőleg barna)
4 evőkanál eperlekvár
1 csipetnyi só
3 dkg vaj a formákhoz
A pralinéhoz:
10 dkg cukor
10 dkg nagy darabokra tört mandula
Elkészítés:
Készítsük el előre a pralinét. Karamellizáljuk a cukrot lassú tűzön, víz nélkül. Amikor megbarnult, öntsük a karamellt a mandulára. Hagyjuk kihűlni, és megkeményedni. Melegítsük elő a sütőt kb 180 fokon. Mossuk és szárítsuk meg az epret. Készítsük el a tésztát, összedolgozva a lisztet, és a lágy vajat. Adjuk hozzá a cukrot és a csipetnyi sót. Vajazzuk ki sütőformákat, és helyezzünk bele cukorral meghintett epret. Tegyünk rá egy réteg eperlekvárt, és helyezzünk rá tésztát. Tegyük be a sütőbe, és süssük barnára, majd hagyjuk hűlni egy kicsit, mielőtt teszünk rá egy gombóc Carte dOr Madártej jégkrémet. A pralinét a vágjuk fel egyenlőtlen darabokra, és díszítsük vele a desszertet.
A CARTE DOR TANÁCSA: Helyettesíthetjük a tölteléket bármilyen szezonális gyümölccsel.
További ínycsiklandó jégkrémdesszert-receptek várnak rád a www.jegkremdesszert.hu weboldalon.