nlc.hu
Életmód
Epermorzsa

Epermorzsa

Igazi mennyei desszert! Nemcsak az íze, de a látványa is különleges!

Elkészítési idő: 30 perc
Főzési idő: 20 perc







Hozzávalók:

•  Carte d’Or Madártej jégkrém
•  60 dkg eper (friss vagy fagyasztott)
•  10 dkg liszt
•  10 dkg lágy vaj
•  6 dkg cukor (lehetőleg barna)
•  4 evőkanál eperlekvár
•  1 csipetnyi só
•  3 dkg vaj a formákhoz



A pralinéhoz:

•  10 dkg cukor
•  10 dkg nagy darabokra tört mandula

Elkészítés:

Készítsük el előre a pralinét. Karamellizáljuk a cukrot lassú tűzön, víz nélkül. Amikor megbarnult, öntsük a karamellt a mandulára. Hagyjuk kihűlni, és megkeményedni. Melegítsük elő a sütőt kb 180 fokon. Mossuk és szárítsuk meg az epret. Készítsük el a tésztát, összedolgozva a lisztet, és a lágy vajat. Adjuk hozzá a cukrot és a csipetnyi sót. Vajazzuk ki sütőformákat, és helyezzünk bele cukorral meghintett epret. Tegyünk rá egy réteg eperlekvárt, és helyezzünk rá tésztát. Tegyük be a sütőbe, és süssük barnára, majd hagyjuk hűlni egy kicsit, mielőtt teszünk rá egy gombóc Carte d’Or Madártej jégkrémet. A pralinét a vágjuk fel egyenlőtlen darabokra, és díszítsük vele a desszertet.







A CARTE D’OR TANÁCSA: Helyettesíthetjük a tölteléket bármilyen szezonális gyümölccsel.

További ínycsiklandó jégkrémdesszert-receptek várnak rád a www.jegkremdesszert.hu weboldalon.







Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top