Elkészítési idő: 15 perc
Hűtési idő: 1óra
Hozzávalók:
Carte dOr Karamell jégkrém
15 darab babapiskóta
10 dkg habcsók
5 dkg mandula
Szirup vagy likőr*
Elkészítés:
Készítsünk elő sütőformákat. Mártogassuk be a babapiskótákat a szirupba vagy likőrbe, majd tegyük bele az öntőforma aljára, ezután erre a rétegre tegyünk Carte dOr Karamell jégkrémet, majd helyezzünk rá habcsókot, a formát egészen a tetejéig kitöltve. Tegyünk még rá babapiskótát. A formát teljesen töltsük fel, és győződjünk meg arról, hogy a desszert szilárdan ágyazódik a formába. Miközben a főételt esszük, tegyük be a mélyhűtőbe, hogy megkeményedjen. Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a formából, majd tegyünk melléjük díszítésként habcsókot és a darabolt mandulát, amelyet előre megpirítottunk.
A CARTE DOR TANÁCSA: Rendeljünk habcsókokat a formák mérete alapján, mert így pont bele fognak férni a formákba.
*Az alkohol túlzott fogyasztása káros az egészségre. Mértékkel fogyasszuk.
További ínycsiklandó jégkrémdesszert-receptek várnak rád a www.jegkremdesszert.hu weboldalon.