nlc.hu
Ezo
Sárkány

Sárkány

Ha a sárkány erõállatként jelenik meg, akkor valami nagy tett elõtt állunk. A sárkány teljes potenciált, teljes erõbedobást követel.

Képes bennünket összekötni a bensőnkben rejlő megfékezhetetlen erőkkel, hogy kiteljesedésünk érdekében megfigyeljük ezeket az erőket, és megtanuljuk őket megfékezni. Mert eddig csupán önmagunk egy része élt, a másik felünk, amiben a hatalmas erő lakozott, el volt nyomva. Most ez a lelki-szellemi rész jelentkezik. Fel akar tűnni, elő akar lépni, hogy igazi kincsünk legyen, és a fejlődésünkben egy további ajtó táruljon fel.

A sárkány teljességet követel tőlünk. A föld ősi tudásához vezet, a nagy istennőhöz, és az osztatlan erőnkhöz, amivel nagy dolgokat vihetünk véghez. Arra ösztönöz, hogy kerekedjünk felül saját magunk felett, hogy a sokkal hatalmasabb oldalunkat kössük össze a láthatatlan, finomanyagi energiával, hogy bátran és egyedül menjünk végig saját utunkon, hagyatkozzunk az érzéseinkre, újítsuk meg az életenergiánkat, bánjunk mesterien életünkkel. Őrködik a mennyország kertjének kapujában, és a kincset rejtő barlangnál is. Arra szólít fel, hogy fedjük fel saját hatalmunkat, teremtő erőnket és potenciálunkat. Számos mágikus tulajdonsága segítségével – repülés, tűzokádás, magabiztos mozgás a négy elemben – mellénk áll, és megmutatja, mennyire vagyunk ellátva életenergiával. A sárkányban egy ősi és hatalmas szellemi vezetőre találtunk.

Pozitív oldal

Pozitív oldalát tekintve a sárkány erőállatként azt jelzi, hogy nagy erőmezőket építhetünk fel és tarthatunk fenn családoknál, csoportoknál, szervezeteknél, ennek ellenére nem veszíthetjük szem elől belső világunkat, lelkünk finomságát és a lelki egyensúlyt, és néha visszavonulhatunk barlangunkba regenerálódni egy kicsit. A sárkány a fantázia erejét adja nekünk – egy hatalmas erőt, amelyet meg kell tanulni uralni. Ez az erő a múltból, a jelenből, a jövőből, a régi sérülésekből, a mély sebekből, a nagy félelmekből, az aktív, férfias és a passzív, befogadó nőies oldalból épül fel, és a saját magunkról alkotott kép és mások hozzánk való viszonya alapján formálódik. De táplálkozik a varázserőből, a teremtőerőből, a hatalomból, a mágiából és a csodából, amely segít, hogy legyőzzük ezeket az ősi dolgokat.

A sárkány egyesít a bennünk lévő tűzzel, a hatalmas teremtő erőnkkel, és azzal az elemmel, amiben őt látjuk. Kapcsolatot teremt mágikus képességeinkkel és egy magasabb rendű látásmóddal. Összeköt a potenciálunkkal, és megtanít erőnk megfelelő használatára, és az erő bevetésére életünk és céljaink elérése érdekében, megmutatja, hogyan kezeljük az erőt megfelelően, hogy az többé ne forduljon ellenünk. Tanuljuk meg meglovagolni a sárkányt, majd irányítani és uralni az erejét. Ekkor arathatunk győzelmet, és így juthatunk egy szerencsés, sikeres és beteljesült élethez, és ekkor magunkba zárhatjuk ezt a mágikus kincset.

Negatív oldal

Negatív oldalát tekintve a sárkány önző, intoleráns, hatalmaskodó, követelőző, uralkodó, mohó. Materiális alapbeállítódás, elcsökevényesedett lelki-szellemi szükséglet, vad, hatalmaskodó fantázia és a tűzenergiával való veszélyes kapcsolat jellemzi. Küzd a benne lakó önpusztító erők, a bosszú, a rombolási vágy, a visszafojtott harag, a brutális egoizmus ellen. Tehetetlennek és a körülmények áldozatának érzi magát, amelyeket valójában ő maga okozott.

További információk
 
A történelem folyamán nem csak híres sárkányok léteztek, hanem olyan útitársak is, akik szabad akaratból sárkányuk oldalán éltek. A sárkányok gyakran jelentős kincseket védelmeztek, vagy bizonyos szimbólumokkal együtt bukkantak fel. A sárkány a feng shuiban a szülők és a gazdagság területeit képviseli csakúgy, mint a Jin-Jang erőt, a dinamikus erőt és az optimális Chi-áramlást. A kelet, a napfelkelte, a tavasz, a teremtő erő és az újrakezdés egyik szimbóluma. Erőt, hatalmat és jólétet testesít meg.

A kínai asztrológiában a sárkány a 12 jegy ötödik jegye. A sárkány évei a következők: 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000. Ez a jegy a nyugati asztrológia Oroszlánjának felel meg. Azok, akik a sárkány évében születnek, karizmatikusnak, akaraterősnek és oltalmazónak számítanak. Ezek az évek jót jelentenek az esküvő, új tervek és pénzügyi ügyletek terén.

A sárkány-amulett a mesteri tudást és az önképzést jelképezi, valamint a szellem erejét, a védelmet; hordozójának szerencsét hoz.

Vissza a cikk elejére »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top