Hozzávalók:
• 1,5 bögre porcukor
• 1/2 csésze holland kakaópor
• 2 és 1/2 bögre liszt
• 3 evőkanál étkezési keményítő
• csipet só
• 1 és 1/2 bögre (35 dkg) puha margarin
• egy csomag vaníliás cukor
• egy evőkanál instant kávé
• 1/5 tábla (75 gramm) fehér csokoládé
Elkészítés:
Egy nagy tálban robotgéppel keverd krémesre a puha, de még nem olvadt vajat a cukorral, majd a kakaóporral, add hozzá a vaníliás cukrot és a neszkávét. Szórd bele adagolva a lisztet, és egyneműsítsd a tésztát. Egy közepes nagyságú sütőformát bélelj ki sütőpapírral és kend rá a masszát. (Kissé ragacsos, formázható alap keletkezik.) Egy éles késsel vágd fel vagy egy fakanállal jelöld be a tésztát, először hosszában végig elfelezve, majd vízszintesen úgy, hogy félből kb. 1,5-2 centi széles szeleteket kapj.
Előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt elkészül, de ne tovább, mert akkor nagyon kiszárad. Az idő leteltekor vedd ki a sütőből. Fémdobozban hosszabb ideig is eltartható aprósütemény.