Hozzávalók (4 személyre)
60 dkg csirkemellfilé
½ kg sütőtök
16 zsályalevél
olívaolaj, só, bors
A tálaláshoz (opcionálisan):
pirított tökmag
tökmagolaj
pirított kenyérszelet
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A bambusznyársat vagy hurkapálcikát 30 percre hideg vízbe áztatjuk, hogy ne égjen majd meg.
A sütőtököt meghámozzuk, falatnyi kockákra vágjuk. Egy lábasban vizet forralunk, megsózzuk, és a tököt 5 percig forrásban lévő vízben blansírozzuk, hogy félig megpuhuljon. (Ezt előre is elkészíthetjük.) A csirkét falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A nyársra felváltva sütőtököt, zsályalevelet és csirkedarabot húzunk, szorosan egymás mögött. Meglocsoljuk olívaolajjal, és egy alufóliával bélelt tepsiben 25 percig sütjük.