Gasztro

Csõben sült csirkefalatok

Csőben sült csirkefalatok





Hozzávalók:


• 60 dkg csirkemellfilé
• 2,5 dl tej
• mustár
• egy szál póréhagyma
• 25 dkg csiperkegomba
• 2-3 gerezd fokhagyma
• fél bögre aszalt sárgabarack
• fahéj, mustármag, currypor, liszt
• egy citrom leve
• 10 dkg sajt, margarin


Elkészítés:

A csirkemellet vágd fel csíkokra. Egy evőkanál mustárt keverj össze öt evőkanál tejjel, és áztasd meg benne a húsfalatokat.
A gombát tisztítsd meg és vágd cikkekre, a póréhagymát ujjnyi vastag karikákra, a fokhagymát törd át. A barackot öntsd le kevés forralt vízzel, hogy megszívja magát.
Egy nagyobb evőkanálnyi margarint forrósíts fel, és szórj bele egy-két evőkanál mustármagot, pirítsd addig, amíg szétpattogzik. Ekkor add hozzá a felszeletelt póréhagymát és a gombát. Pirítsd rövid ideig, majd szórd meg a fokhagymával. Egy evőkanál lisztet keverj össze egy-két evőkanál curryporral, egy kiskanál fahéjjal, és öntsd fel 2 dl tejjel. Egy serpenyőben hevíts fel egy nagy evőkanálnyi margarint, és pirítsd meg rajta a húst, keverd hozzá a barackot, a gombás pórét és a currys tejet. Kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Ízesítsd sóval, borssal, kevés citromlével.
A zöldséges húst öntsd egy tűzálló tálba, szórd meg reszelt sajttal, és süsd készre úgy kb. 10-15 perc alatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top