Maggie Black: Középkori szakácskönyv
A szerkesztő olvasónaplójából | |
Maggie Black: Középkori szakácskönyv Aranyszarvas Könyvkiadó, 2006 |
Mediterrán konyha
A könyv eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb és egyben az egyik legegészségesebb konyhájának ínycsiklandó ízeit és illatait. Lépésről lépésre mutatja be a házi pizza- és pitasütés, a paella- vagy a joghurtkészítés fortélyait. A kötet méltán válhat minden modern szakácskönyvgyűjtemény nélkülözhetetlen darabjává.
A szerkesztő olvasónaplójából |
Végre egy olyan szakácskönyv, ami összegyűjti a mediterrán országok receptjeit! A receptek pedig abszolút felhasználóbarátok, az alapanyagok szinte kivétel nélkül kaphatók itthon is. Aki valaha is belekóstolt a mediterrán konyha frivol könnyedségébe, imádni fogja. Ez most nem valami PR-orientált szerkesztői ömlengés, hanem a rögvaló. Azt hiszem, meg is fogom lepni magam vele, mert nem hiányozhat a polcomról… Mediterrán konyha Kossuth Kiadó, 2006 Bolti ár: 6500 Ft Online rendelés esetén: 5200 Ft |
Stahl Judit: Végre otthon!
Régóta várt új könyvében Stahl Judit azokat a kedvenc receptjeit gyűjtötte csokorba, amelyek családi ebédek, baráti találkozók vagy épp ünnepi összejövetelek asztalaira valók. Ahogy Judit fogalmaz, ezek mind-mind olyan ételek, amelyekre jó hazajönni.
Olvasói mégse csupán otthon ülésre készüljenek, hanem egy izgalmas, gyakran szórakoztató és mindig nagyon jó ízű utazásra is. Tájakon és korokon, vidéki konyhákon és háromcsillagos séfek titkain át vezet az út, olyan megállókkal, mint a tartalmas toszkán bableves, a klasszikus francia hagymaleves vagy az ünnepi ínyencségnek számító skandináv pácolt lazac.
A szerkesztő olvasónaplójából |
Stahl Judit könyveit mindig nagy izgalommal vettem kézbe. Már az elsőnél azt éreztem, végre valaki, aki úgy főz, mint én. Sok intuícióval, rengeteg kreativitással és csorduló szeretettel. Már az első pillanattól eltalálta bennem azt a húrt, amitől én magam is azt gondolom, a főzés nem kényszerű mártíromság, hanem mindennapi öröm is lehet, s ez az új könyv is megbízhatóan viszi tovább ezt a vonalat. A pontos és jól követhető leírásokról pedig csak annyit, hogy pont a harmincadik születésnapom előtt egy nappal kaptam kézhez a könyv sajtópéldányát, és az ágyam mellett felejtett munkából másnap estére a párom hét nyelven beszélő vacsorát rittyentett… Stahl Judit: Végre otthon! |
Jamie Oliver: Olasz kaják
Az ifjú angol mesterszakács sose tagadta, hogy imádja az olasz ételeket. Keresztül-kasul bejárta hát Itáliát, és mindenütt igyekezett ellesni az olasz konyhaművészet fogásait, hogy a legjobb, legegyszerűbb és legélvezetesebb olasz szakácskönyvet nyújthassa át olvasóinak. Az Olasz kaják ennek az utazásnak a gyümölcse és tobzódik az ízekben. A rizottótól a sülteken át a spagettifélékig és salátákig több mint 120 vadonatúj receptet tartalmaz, a könyv felépítése pedig a jellegzetes trattoria étlapját idézi: előételek, első fogások, saláták, főételek, köretek és édességek sorakoznak benne.
A szerkesztő olvasónaplójából |
Eddig valahogy elkerültek Jamie könyvei, de persze nem úgy a receptjei. Kézen-közön bizony végül több neki tulajdonítható fogás is landolt a vacsoraasztalunkon. Ennél a könyvnél, azt hiszem, kimondottan a szívem szakadna meg, ha nem lehetne saját példányom. Már végiglapozgatni is fantasztikus utazás. Alig várom a pillanatot, hogy élvezettel és nyugodtan felüthessem az egyik oldalon, és elkészíthessem mondjuk a karfiolos rizottót… |
Jill Norman: Szakácsok könyve
Lesse el a mesterszakácsok féltve őrzött titkait! Díjnyertes kiadvány négy kontinens 18 híres szakácsának repertoárjából, köztük a mesterszakácsok kedvencei is. A világhírű séfek megtanítanak bennünket élvezettel sütni-főzni akkor is, ha csak kevés idő áll rendelkezésünkre. A fázisfotók segítségével könnyen elsajátíthatjuk akár a legbonyolultabb fortélyokat is, tökéletesíthetjük meglévő ismereteinket, s a világ távoli tájainak konyhájával ismerkedve megújíthatjuk, színesíthetjük étkezési szokásainkat. A főzés élvezet, csak egy kis jókedv és fantázia kell hozzá, no meg a Szakácsok könyve.
A szerkesztő olvasónaplójából |
A könyvben annyi tudás és praktika van, amilyen nehéz. Jelentem: nagyon nehéz. A gyönyörű kiadványt jó kézbe venni, de azért ez kevés lenne egy gyakorló házitündérnek, ennél több kell, hogy levegyenek a lábamról. A könyvnek viszont sikerül, mert tele van olyan hasznos tippekkel, tanácsokkal, amelyeket próba szerencse alapon nem evidens, hogy el tudnánk sajátítani. Vagy legalábbis költséges móka lenne. Ha szeretnénk konyhaműveszetünket a hétköznapokban is tökélyre fejleszteni, megéri beruházni, de inkább haladóknak tudom elképzelni a fa alá. Jill Norman: Szakácsok könyve |