Hozzávalók 2 főre:
- 4 dkg porcukor,
- 2 tojássárgája,
- 20 dkg étcsokoládé,
- 6 dl tej,
- 3 dl tejszín,
- 1 tojásfehérje,
- 1 dkg kakaópor.
Elkészítés:
A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük. A csokit a tejjel felolvasztjuk, simára keverjük. A cukros tojássárgájába dolgozzuk a csokoládés tejet és a kakaóport. A tejszínt és a tojásfehérjét habbá verjük, majd ezeket is a krémhez adjuk. Folpackkal kibélelt formába töltjük, és egy-két fokon huszonnégy órán keresztül pihentetjük.
Elkészítési idő: 25 perc+24 óra pihentetés
Tipp
Pár szem meggyet is keverhetünk a masszába.
Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma! | |
Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből! |