nlc.hu
Otthon
Csillogós nosztalgia

Csillogós nosztalgia

Menjünk vissza az idõben száz évvel! Az aranyos angyalkák, a rózsaszín virágok, a szívek és a flitteres csillogás a boldog békeidõket idézi. A csillagszórós, gyertyafényes ünnephez jól illik majd a nosztalgiázás.

Ne csak a szép, zöld fenyőt öltöztessük arany szálakkal átszőtt, törtfehér, halványzöld és rózsás színekbe, hanem az ajándékokat is becsomagolhatjuk ilyen stílusba, s az egyszerű, üveg süteményes kínáló tál is „nosztalgiázhat”, ha néhány ügyes fogással átalakítjuk. Talán már csak a nagyszülők emlékeznek az ilyen hangulatú karácsonyokra, az ifjabb nemzedéknek újdonság lesz ez a napjainkban újra divatba jött, régi motívumvilág.







Kattints a képre!

“Antik” díszek a karácsonyfán?

Ezek a díszek a régmúltat sugallják, pedig mindegyik most született. A porcelánhatású szívek és gömbök dekupázstechnikával készültek, a flitteres-glitteres rombuszok alapja egyszerű hungarocell, épp úgy, mint az aranyozásában megkopott angyalkafejé is. A zseníliaszálból hajlított szíveket papírrózsával „bolondítottuk” meg, s mert nem élhetünk zene nélkül, aranyos lírákat is készítettünk.






Kattints a képre!

 







Alapanyagok:
A szükséges alapanyagokat az egyes tárgyak leírása előtt adjuk meg.

Egyéb kellékek valamennyi tárgyhoz:
– ragasztópisztoly
– ecset, szivacs, olló, sniccer









Kattints a képre!






A fán látható többi dísz elkészítése a Praktika decemberi számában található



Rombuszdíszek


Alapanyagok:
– hungarocellrombusz (159 Ft/db)
– nosztalgiamintás dekupázs-papírok
(280-623 Ft/50×70 cm)
– dekupázsragasztó (280 Ft)
– 20 cm-nyi flittersor (195 Ft/2 m)
– flitter (115 Ft/cs)






1. A borítás

Vágjunk a dekupázs-papírból egy, a rombusz magasságával és kerületével megegyező méretű téglalapot. Hajtsuk keresztben félbe, a hajtást pedig ragasszuk a rombusz legszélesebb részére. Kenjünk dekupázs-ragasztót a rombusz egyik felére, simítsuk rá a papírt az egyik oldalra, majd a szomszédos oldalra hajtott kis rá-hagyással vágjuk be a papírt a háromszög éle mentén a középvonalig. Borítsuk be egymás után ilyen módon a rombusz többi oldalát is.
A felesleget vágjuk le. 






2. A díszítés
A ragasztó száradása után rögzítsünk ragasztópisztollyal egy sor flittert körben
a dísz vízszintes középvonalá-ra. Díszítsünk minden második oldalt felragasztott flitterekkel vagy dekupázsragasztóba szórt glitterrel. Akasztónak ragasszunk vagy gombostűzzünk egy félbehajtott szalagot a felső csúcsra.









Kattints a képre!

Antikolt arany angyalkák


Alapanyagok:
– hungarocell angyalok (298 Ft/db)
– törtfehér akril-festék
– arany akrilfesték vagy patina





Az angyalokat két rétegben fessük le sűrű, tört fehér festékkel úgy, hogy a hungarocell érdes felületét a lehető legjobban befedjük. (Használhatunk más színt is az alapozáshoz, de mindenképpen olyan árnyalatot válasszunk, amely hasonlít a klasszikus porcelánok alapszíneihez: púder rózsaszínt, csontszínt, halványzöldet). Száradás után kis részletekben kenjük be híg aranyszínű festékkel a fejet, és azonnal szedjük is vissza az akrilt szivaccsal, vagy egy darabka ronggyal. Így lesz a felület kopottas, antik hatású. A patinázó anyaggal ha-sonló képpen járjunk el, azzal a különbséggel, hogy a patina oldószeres alapú festék, ezért lassabban szárad, mint az akril. Így lefesthetjük az egész fejet, s utána töröljük vissza a felesleget.








Kattints a képre!

Rózsás zseníliaszívek

Alapanyagok:
– rózsaszín zseníliaszálak (202 Ft/csomag)
– papírvirágok (698 Ft /csokor)
– 40 cm szalag (60 Ft/m)






Csavarjuk össze a zseníliaszál végeit, majd ebből formáljunk egy szívet. Az alsó csücsökre kötözzünk drótos papírrózsát. A szalagot hajtsuk félbe, és 7 cm-re a hajtástól kössünk rá egy csomót – ebből lesz az akasztó. Fogjuk a szalag szabadon álló két szárát és a szív felső csücskére kössünk masnit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top