nlc.hu
Otthon
Mindent a szemnek!

Mindent a szemnek!

Ahol gyerek van a háznál, ott a szaloncukor az egyik legkelendõbb dísz. Egy kis huncutsággal örök életûek lehetnek ezek a gyorsan fogyó édességek.







Kattints a képre a nagyításhoz!
Füzérbe kötött vagy termetes méretű szaloncukrainkat bátran felakaszthatjuk a gyerekszobában, de a karácsonyfára is; nem kap hasfájást tőlük egyetlen torkoskodni vágyó gyerek sem.


Alapanyagok a füzérhez:
– 15×45 cm piros filc – 8 db szaloncukorhoz
– 30×45 cm fehér filc – 7 db angyalhoz (1800-3400 Ft/m)
– kevés sárga filc (az arcocskákhoz)
– díszítőelemek: 110 cm aranyszínű bortni, 90 cm zöld szaténszalag – 0,5 cm széles, 50-50 cm piros és zöld szalag – 2 cm széles (40-150 Ft/m)
– 150 cm arany kötözőzsinór (250 Ft/100 m)
– piros, arany és glitteres arany akrilfesték (520 Ft) 8 30 db préselt papírgolyó
– 10 mm átmérőjű (120 Ft/10 db)






Kattints a képre a nagyításhoz!


Egyéb kellékek:
– ceruza, fekete alkoholos filc
– ecset
– olló
– tűzőgép
– ragasztópisztoly,
kétoldalú ragasztószalag
– hímzőtű
– vonalzó








A füzér elkészítése:

1. A szaloncukrok
A piros, 45×15 cm-es textilfilc középső, 7 cm-es részére ragasszuk fel a díszítést: középre a széles zöld szalagot, alá és fölé az arany bortnit és a szaténszalagot (ez lesz a szaloncukrok „teste”). Erre merőlegesen vágjuk fel a filcet 4 cm széles csíkokra. Vágjunk a sárga barkácsfilcből 2 cm át-mérőjű korongokat, rajzoljunk rájuk arcocskát, ragasszuk fel, és vagdossuk be a „cukor” végeit. A szalagok vágott széleire kenjünk egy kis ragasztót, így biztos nem foszlanak majd használat közben.






2. Az angyalok

Vágjuk ki a fehér filcből az angyalokat és a szárnyakat, és az angyal „testét” fessük le glitteres arany festékkel. Száradás után ragasszuk fel az arcocskákat, a szalagokat és a szárnyakat. Vagdossuk be a szoknya alját, és fessünk le 14 papírgolyót aranyra, 16-ot pirosra. Fűzzük az arany zsinórra felváltva a figurákat, a kezek a papírgolyók legyenek, karoknak hagyjunk 3 cm-nyi arany zsinórt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top