Hozzávalók 30 darabhoz:
26 dkg liszt
1 tojás
13 dkg cukor
18 dkg vaj
6 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaníliaaroma
1 evőkanál narancslé
1 narancs reszelt héja
,5 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
4 dkg cukor a szóráshoz
Belekeverjük a száraz adalékokat és sima, lágy tésztát gyúrunk. Két cipót formálunk, az egyiket kissé szétlapítjuk, nejlonzacskóba vagy folpakba rakjuk. Egy órára hűtőbe rakjuk. A durvára vágott étcsokoládét lassú tűzön, vízfürdő fölött felolvasztjuk, belekeverjük a maradék tésztába, és csokoládés, barna színűre gyúrjuk. Szétlapítjuk, nejlonzacskóba vagy folpakba rakjuk. Egy órára hűtőbe rakjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Három sütőlemezt kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk. A fehér tésztát kissé lisztezett deszkán félujjnyira kinyújtjuk. 7 cm-es csillagformával kiszúrjuk. A csokoládés tésztával megismételjük ugyanezt. A fehér és a csokoládés tésztát újra kiszúrjuk egy 5 cm-es csillagformával. A nagyobb csillagokba helyezzük a kisebbeket váltakozva, úgy, hogy váltakozva kívülre, belülre kerüljön a fehér tészta. A tésztákat tortalapáttal a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre rakjuk, egymástól 2-3 cm-re. A süteményeket cukorral megszórjuk. 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Előkészítés: 50 perc
Sütés: 8-10 perc
Eltartható: 5 napig
Aprósütemények Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás sütemény vagy az anyák napi sütemények közül. Akkor se keseredjen el, ha rossz napja volt: tréfás vagy épp színes aprósütemények, szeletek várják a kamrapolcon. A könyv könnyen követhető receptjei biztos, hogy utat találnak a szívéhez, a gyomrához, és nem utolsósorban megörvendeztetik a családot és a vendégeket is. Kossuth Kiadó |