Hozzávalók 26 darabhoz:
• 20 dkg liszt
• 2 tojás
• 4 dkg cukor
• 4 dkg porcukor
• 8 dkg vaj
• 3 dkg kakaó
• 1 evőkanál tej
• 1 teáskanál sütőpor
• csipetnyi só
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk két sütőlemezt. A lisztet, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a cukrot és a vajat. Kézzel sima tésztát gyúrunk. Diónyi nagyságú golyókat formálunk, és egymástól 2-3 cm-re a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre rakjuk.
15-20 perc alatt aranysárgára sütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. A sütemény egyik felét porcukorba, a másikat kakaóba mártjuk.
Előkészítés: 35 perc
Sütés: 15-20 perc
Eltartható: 5 napig
Aprósütemények 1001 klasszikus recept Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás sütemény vagy az anyák napi sütemények közül. Akkor se keseredjen el, ha rossz napja volt: tréfás vagy épp színes aprósütemények, szeletek várják a kamrapolcon. A könyv könnyen követhető receptjei biztos, hogy utat találnak a szívéhez, a gyomrához, és nem utolsósorban megörvendeztetik a családot és a vendégeket is. Kossuth Kiadó |