nlc.hu
Szabadidő
Megy-e Mancs New York-ba?

Megy-e Mancs New York-ba?

A tragédia után pár nappal biztosan sokakban felmerült a kérdés: mégis hogyan segíthetnénk mi, magyarok? Megy például a mi híres és ügyes Mancsunk, hogy mentsen?

Ugyan az Amerikai Egyesült Államok hazánkat eddig még nem kérte fel segítségnyújtásra, ennek ellenére speciális mentőosztagaink – Manccsal és a miskolci csapattal együtt – megerősítve várják a jelzést az indulásra.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon kívül a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is felajánlotta speciális barlangi mentőszolgálatát a további túlélők utáni kutatás érdekében.

Nem kell sietnünk a véradóállomásokra sem, az Amerikai Vöröskereszt felszólítására ugyanis 24 óra leforgása alatt már csaknem másfél millió amerikai adott vért. Ha netán aggódunk USA-ban élő hozzátartozóinkért, barátainkért, hogylétükről nemcsak a Külügyminisztériumnál (lásd a címoldalon a felhívást), hanem a Vöröskereszt megerősített keresőszolgálatánál is érdeklődhetünk a 3318-847–es telefonszámon.

A karitatív szervezetek egyébként külön felhívás nélkül is szívesen várják az adományokat, ha tehát mindenképpen segíteni szeretnénk, vegyük a fáradságot, lépjünk kapcsolatba velük!

Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat: 208-4932

Magyar Máltai Szeretetszolgálat: 200-8371

Magyar Vöröskereszt: 331-3950

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top