Hozzávalók a tésztához:
20 dkg rétesliszt
2 db tojás
2 dl tej
csipetnyi só
1,5-2 dl szénsavas ásványvíz
0,5 dl olaj
A spenótos töltelékhez:
25 dkg mirelit paraj
1 nagy fej vöröshagyma
só
vaj
szerecsendió
10 dkg ricotta sajt
1 tojás
kemény sajt
A gombás töltelékhez:
30 dkg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
só
olaj
pirospaprika
kakukkfű
2 dl tejföl
kemény sajt
Elkészítés:
A szokásos módon süsd ki a palacsintákat.
A spenótos töltelékhez kevés vajon párold meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a felengedett parajt, és párold együtt tovább. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Ha elkészült, keverd hozzá a ricotta sajtot és a tojást. Ezzel a krémmel töltsd meg a palacsintákat, fektesd őket tűzálló tálba, és szórd meg bőségesen reszelt sajttal. Sütőben kb. 15 perc alatt átsül.
A gombás töltelékhez kevés olajon párold meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a felszeletelt gombát, és párold tovább. Ízesítsd fűszerekkel, sóval, borssal, pirospaprikával, kakukkfűvel, mintha gombapaprikást készítenél. Ha elkészült, keverj hozzá 1,5 dl tejfölt. Töltsd meg a palacsintákat ezzel a gombás szósszal, tekerd fel (ajánlott a batyu forma), tedd tűzálló tálba, locsold meg a maradék tejföllel, és szórj rá reszelt sajtot. Előmelegített sütőben süsd át.