nlc.hu
Gasztro
Csirkés burgonya ázsiai módra

Csirkés burgonya ázsiai módra

Hozzávalók 4 személyre:

75 dkg burgonya
25 dkg sárgarépa
20 dkg csiperkegomba
2 szál újhagyma
40 dkg csirkemellfilé
50 dkg káposzta
2 ek. szezámolaj
4 ek. édes-savanyú ázsiai mártás
1 ¼ dl zöldséges húsleves (kockából)

bors
díszítéshez friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

A burgonyát és a répát meghámozzuk, aztán feldaraboljuk. A gombákat félbevágjuk, az újhagymát kisebb darabokra szeljük. A húst felkockázzuk, a káposztát csíkokra szeljük.
1 ek szezámolajat felhevítünk, és kb. 3-4 perc alatt megpirítjuk benne a csirkemellfilét. Sózzuk, borsozzuk. A húst kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék olajat. Újra felhevítjük, és kb.5 percig pirítjuk benne a burgonyát és a répát. Beletesszük a gombát és a káposztát, majd még kb. 5 percig magas hőfokon sütjük. Sóval, borssal ízesítjük.
Hozzákeverjük a csirkemellet és az újhagymát, majd az ázsiai mártást. Végül a levessel felöntve még 5 percig főzzük. Ha elkészült, petrezselyemmel díszítjük.

Tápértéke: 1550 kJ (370 kcal) / adag

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top