Hozzávalók 1 személyre:
100 g darált sertéshús
1/3 tojás
1/3 zsemle
10 g póréhagyma
15 g sárgarépa
15 g ecetes uborka
15 g zöldborsó
10 ml étolaj
só
Elkészítés:
A darált sertéshúst összedolgozzuk a vízben áztatott, kinyomkodott zsemlével, az olaj felén megfuttatott póréhagymával, a tojással és egy kevés sóval. A masszát a maradék olajjal kikent alufólián téglalap alakúra formázzuk és ráhalmozzuk a megtisztított, kockára vágott, megfőzött sárgarépát, megfőzött zöldborsót és az apróra vágott ecetes uborkát.
Az alufólia segítségével feltekerjük, mint a rétest, majd fóliával lefedve, 220-230 Celsius fokra előmelegített sütőbe téve puhára pároljuk. A végén kitakarjuk, és tetejét megpirítjuk.