4 löket olívaolaj
3 db szardellafilé
1 marék fekete olívabogyó apróra vágva
1 marék kapri apróra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 doboz paradicsomkonzerv (nem az egész, hanem az apróra vágott)
5 dkg panchetta vagy bacon
tetszés szerint erős csilipaprika
só
bors
oregánó
bazsalikom
Elkészítés:
A fokhagymát a panchettával, a szardellával, a csilivel olajon megpirítjuk. Ha ez kész, beledobjuk az olívabogyót, a kaprit, és átmelegítjük. Ha ez kész, mehet a paradicsomkonzerv.
Alaposan összekeverjük, a gázt takarékra vesszük, és fedő alatt csendben rotyogtatjuk. Kb ½ óra elég neki, hogy kellemes, fényes szósz kerekedjen belőle.
Ezalatt a tésztát főzd meg lobogó sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint. A tészta főzőlevéből két evőkanállal hozzákeverünk a szószhoz, és összeforgatjuk a tésztával. A tetejére tehetsz egy kis friss parmezánt, olívaolajat.
Alimentari dal Biondo Nyitva: |