nlc.hu
Gasztro
Spagetti aglio e olio

Spagetti aglio e olio





• 0,5 liter extra szűz olívaolaj
• 2 fej fokhagyma, megpucolva, apróra vágva
• csili ízlés szerint
• két marék friss petrezselyem
• 4-5 db szárított paradicsom
• só
• bors

Elkészítés:

1. lépés:
Az olívaolajat felforrósított edénybe öntjük, és takarékra állítjuk a lángot. Várunk egy kicsit, és mehet a fokhagyma meg a csili az olajba. A lényeg, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Pároljuk a fűszereket az olajban 30-40 percet. Ha ez kész, akkor szűrjük le az olajat.

2. lépés:
Lobogó vízben főzzük meg a spagettit a zacskón feltüntetett ideig. Míg a tészta fő, egy edénybe öntsünk a fűszeres olívaolajból, és hevítsük fel. Ha az olaj forró, mehet a paradicsom és a petrezselyem.

3. lépés:
A tésztát leszűrjük és a lábosban összekeverjük. Átforgatjuk és tálaljuk.










Itt találod Janit:

Alimentari dal Biondo
1037 Bp., Montevideo u. 1.


Nyitva:
Hétköznap: 9–21 h
Szombat: 10–13 h

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top