Ezt a receptet a nagy isten, Jamie Oliver Olasz kaják című könyvéből loptam. Próbáld ki, csodás.
4 gerezd fokhagyma
2 marék fenyőmag (megpirítva)
1 marék mazsola
1 db 100 g-os szardellafilé
1 doboz paradicsompüré
1 pohár vörösbor
500 g fettuccine tészta
Elkészítés:
A fokhagymát olívaolajon megpirítjuk. Ha már barnulni kezd, akkor hozzádobjuk a szardellát, a mazsolát és a pirított fenyőmagot. Amikor a szardella szétolvad, mehet a paripüré meg a bor. Takard le a lábast, és főzd 15-20 percig.
Ezalatt a tésztát főzd meg lobogó sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint.
Amikor a tészta elkészült, forgasd össze a szósszal és tálald. A tetejére reszelj friss parmezánt vagy peccorinót, és figyeld az arcokat.
Alimentari dal Biondo Nyitva: |