Hozzávalók: 10 dkg étcsokoládé, 70%-os, 2 evőkanál vaj, 4 evőkanál cukor, 40 ml tej, 1 tojássárgája, 2 tojásfehérje.
Gőz fölött olvaszd fel a csokoládét a tejjel és 2 evőkanál cukorral. Amikor felforrt, tedd félre langyosra hűlni. Ekkor keverd bele a tojássárgáját, és óvatosan forgasd bele a két evőkanál cukorral kemény habbá vert fehérjét.
Vajazd ki négy szufléforma vagy hőálló bögre alját és peremét, szórd meg liszttel, és töltsd meg a csokis masszával. Előmelegített sütőben, közepes lángon 8-10 perc alatt elkészül. Még jobb lesz a souffle, ha sütés előtt a már formába kimért masszát legalább két óra hosszat hűtőszekrénybe rakjuk, és közvetlenül a sütés előtt vesszük csak ki onnan.