A probiotikumok olyan humánbarát baktériumok általában a Lactobacillus, a Streptococcus és a Bifidobaktérium törzsek tagjai – amelyek nagy arányban, nagy mennyiségben állnak ellen a gyomor- és epesavaknak, – ellentétben a hagyományos joghurtok* élőflórájával.
Két fő tevékenységük ismert:
1. Hatékonyan támogatják a bélflóra egyensúlyát
2. Támogatják a bélrendszerben található védekezőrendszer működését
Minden probiotikus joghurt egyformán hatásos?
A hatást azonban jelentősen befolyásolja, hogy milyen gyakran, milyen mennyiségben és milyen probiotikus törzset viszünk be a szervezetünkbe.
Ezért néhány élelmiszergyártó, mint például a Danone, vizsgálatoknak veti alá termékeit, hogy azok jótékony hatását tudományosan is igazolja.
A Danone Actimel probiotikus joghurtital mögött számos tudományos kutatás áll, melyek azt vizsgálják, hogy az Actimel rendszeres fogyasztása miként támogathatja szervezetünk természetes védekezőrendszerét.
*hagyományos joghurtkultúra = olyan kultúra, amely Str. thermophilus és Lb. bulgaricus törzseket élő formában tartalmaz. A késztermékben a két törzs minimum 107élőcsíra/g mennyiségben megtalálható.
További információk a termékről: www.actimel.hu