nlc.hu
Életmód
Fél óra két lábon

Fél óra két lábon

Napjaid nagy részét az íróasztalhoz kötve töltöd? Egész nap rohansz, de mégsem mozogsz semmit? Tudod, hogy fontos a mozgás, de nem érzel magadban annyi erõt, hogy még elmenj a konditerembe vagy egy mozgásórára?




Nem hibáztatunk, mert van jobb megoldás.

Ugyanis egyre több szakember szerint nem feltétlenül a fitnesztermeken keresztül vezet az út az egészséghez. Sokkal célszerűbbnek tartják a sétát.
A séta legyen legalább 30 perces, lendületes ütemű (5-6 km/h), de nem túl megerőltető, heti 5-6 alkalommal. Jótékony hatását valószínűleg nem fogja rögtön érezni, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a rendszeres séta hosszú távon nagyon jó hatással van a szervezetre, segít megelőzni az agyvérzést, a cukorbetegség, a csontritkulás kialakulását, valamint csökkenti az arthritis és a magasvérnyomás-betegség, sőt a depresszió tüneteit is. A felmérések a rendszeresen sétálók esetében a krónikus megbetegedések 30-40%-os csökkenését mutatták ki.

A séta ideális egészségünk karbantartására: teljes mértékben fizikai tevékenység, amely minimálisan terheli az izületeket, ennél fogva biztonságos is. Egy megfelelő hosszúságú séta egészségi szempontból felérhet egy jogginggal vagy egy aerobic-órával is.







A sétát még viszonylag könnyen beiktathatjuk napirendünkbe: adott esetben gyalog mehetünk, jöhetünk el munkahelyünkről, vagy munka után hazaérve tegyünk egy sétát lakóhelyünk környékén. – Ez egyben nagy lehetőség környezetünk jobb megismerésére is. Egy partnerrel adott esetben még változatosabbá válhat a mindennapos kirándulás.
Mindezektől függetlenül is jót tesz: egy nehéz nap után, agyilag teljesen elzsibbadva felállsz az íróasztaltól, majd egy kiadós séta keretében kiszellőzteted a fejedet, és sokkal frissebben láthatsz neki esti programodnak, legyen az egy randi, buli, vagy egy jó hangulatú családi vacsora.

Természetesen a rendszeres mozgás megkívánja a fokozott folyadékbevitelt is: a SIÓ Könnyű és Zamatos gyümölcslevek optimális társnak bizonyulnak, mivel nem csak folyadékként fontosak, hanem könnyed energiaforrást biztosítanak számunkra, ezzel is hozzájárulva egészségünk megőrzéséhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top