nlc.hu
Gasztro
Marhahús kéksajtos vajjal

Marhahús kéksajtos vajjal

• 1 kg marhahúsfilé
• 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
• 40 g vaj
• 100 g blue castello kéksajt, felaprítva
• 40 g dió, pirított
• 1 evőkanál felaprított metélőhagyma
• 100 g rukolasaláta

1. Melegítsük elő a sütőt 210 °C-ra (gázsütőnél 6-7. fokozat). Kössük össze a marhahúst egy zsineggel, hogy megtartsa az alakját. Hevítsük fel az olajat egy vastag aljú serpenyőben, tegyük bele a marhahúst, forgatva süssük 5 percig, amíg minden oldalán megbarnul. Tegyük át a húst egy tepsibe, fűszerezzük meg frissen őrölt fekete borssal. Süssük 25 percig angolosra, vagy addig, amíg az ízlésünknek megfelel. Tegyük meleg helyre, fedjük be fóliával, és hagyjuk hűlni 15 percig. Távolítsuk el a zsineget.
2. Tegyük a vajat egy tálba, és addig keverjük, amíg megpuhul. Óvatosan keverjük bele a sajtot. A dió felét finomra vágjuk, és a metélőhagymával együtt a sajtos keverékbe forgatjuk. Hengert formálunk a keverékből, és sütőpapírba csomagoljuk. Felhasználásig hűtőszekrényben tartjuk.
3. Osszuk el a rukolaleveleket 4 tányérra. Vágjuk fel a marhahúst vastag szeletekre, és tegyük
a salátalevelekre. Vágjuk a vajat 1/2 cm-es szeletekre, és rendezzük el a hússzeleteken. Szórjuk meg a maradék dióval, és tálaljuk.











Tápérték adagonként: zsír 40 g; szénhidrát 0,5 g; fehérje 60 g; élelmi rost 1 g; koleszterin 220 mg; 2470 kJ (590 kcal).
ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 perc + 15 perc állási idő.
TELJES FŐZÉSI IDŐ: 30 perc.
MENNYISÉG: 4 adag. 















A rendkívül sikeres TV Paprika-könyvek sorozatban megjelent kiadvány nem csupán a finom ízeket helyezi előtérbe, de szem előtt tartja azt is, hogy az étel egészséges is legyen – megőrizve ezzel karcsú vonalainkat.

Aréna 2000 Kiadó
www.arena2000.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top