Hozzávalók:
3 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
70 dkg bárány- vagy borjúmáj vékonyan felszeletelve
1 dl száraz fehérbor
3 evőkanál borecet
só, bors
5 dkg angolszalonna kockára vágva
olívaolaj
Készíts pácot. Keverd össze a bort, a borecetet, préseld bele a fokhagymákat, fűszerezd sóval, borssal, babérlevéllel. A szeletekre vágott májat fektesd ebbe a pácba, és egy egész napig vagy legalább egy éjszakán át hagyd érlelődni a hűtőszekrényben.
Másnap vedd ki a májszeleteket a pácból, és konyhai papírkendővel töröld szárazra. Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, szórd bele a szalonnadarabkákat, majd tedd rá a májat, és mindkét oldalán néhány perc alatt süsd át. Amikor elkészült, vedd ki a serpenyőből a májat, és tartsd melegen. Öntsd a pácot a serpenyőbe, és forrald fel. A májat a páccal leöntve tálald.