nlc.hu
Aktuális
Elindult a Webcsatorna

Elindult a Webcsatorna

Saját gyártású videomûsorokat kínáló hazai portál indult. Féléves próbaüzem után a nagyközönség elé lép az elsõ saját készítésû videókat interneten kínáló mûsorportál, a Webcsatorna.

A széles sávú interneteléréssel rendelkező felhasználókat megcélzó, tematikus videoportál jelenleg zenei, női, autós és utazási csatornáján kínál naponta friss műsorokat.

„Ha valaki kábeltévé-előfizetéssel vagy műholdvevővel rendelkezik, látszólag kimeríthetetlen választási lehetősége van, ha érdekes műsorokat akar nézni. Ám azonnal csalódott lesz, ha hazai vonatkozású, naprakész, rendszeresen jelentkező tematikus magazinokat keres” – világít rá az ötlet születésének körülményeire Rutai Gábor tulajdonos-ügyvezető.

A tavalyi év igazi áttörést hozott az internetes videózásban. Az aktív internetezők számára mindennapos tevékenység, hogy valamilyen mozgóképet néznek a Youtube-on vagy más videomegosztó weboldalon. Emellett néhány progresszív oldal már videoanyaggal is illusztrálja egyes cikkeit – a felhasználók immár együtt élnek az internetes videózással.

A Webcsatorna.hu azzal a céllal jött létre, hogy saját gyártású, tematikus műsoraival kiszélesítse és meghaladja a hagyományos tv-adók kínálatát, és olyan nézőket is elérjen, akik a tv-ken nem találnak érdeklődésüknek megfelelő műsorokat. Tény, hogy az internet kifejezetten alkalmas felület nagy mennyiségű tematikus anyag megjelenítésére. A Webcsatornán az összes műsor bármelyike bármikor megnézhető, számos szempont szerint kereshető, az izgalmas részek visszatekerhetők; eközben a nézők kapcsolatba is kerülhetnek a többi nézővel, vagy akár a műsor készítőivel is.

Tematikus csatornák

A Webcsatornán elérhető műsorok többféle szempont szerint rendezhetők. Jelenleg az azonos tematika alapján készülő műsorok önálló, tematikus videoműsorportálként, azaz csatornaként (is) megjelennek. Pillanatnyilag már elérhetők a zenei, autós, női és utazási csatornák E csatornákon hetente összesen 30-50 db, önálló, jórészt saját készítésű műsort publikálnak a készítők.

www.webcsatorna.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top