nlc.hu
Gasztro
Libanoni citromos csirke

Libanoni citromos csirke

• 1 egész csirke szétbontva (mell, alsó-felső comb, szárny, farhát)
• 1 kávéskanál fahéj
• 1 kávéskanál édesköménymag
• 1 kávéskanál római köménymag
• ½ kávékanál csili
• 3 evőkanál liszt
• 1 édesköménygumó apróra vágva
• 1 fej lila hagyma apróra vágva
• 2-3 citrom nyolcfelé vágva
• 1 marék rozmaring apróra vágva
• 150 g bulgur vagy kuszkusz
• 1 pohár fehérbor
• ½ liter víz
• 1 evőkanál tejföl
• extra szűz olívaolaj







Melegítsétek a sütőt 175 fokra, és fogjatok 1 olyan edényt, ami mehet a sütőbe is.

A fűszereket mozsárban összetöröd, és összekevered a liszttel. A fűszeres liszttel bekened alaposan a csirke minden apró részletét. Olívaolajon megpirítod a csirkét minden oldalon. Ha ez kész, mehet a hagyma, az édesköménygumó, a citrom, a rozmaring. Egy nagy keverés, turbózhatod a lángot, és ha a zöldségek megpirultak, felöntöd a vízzel és a borral. Ha megforrt, akkor a bulgur jön, megkavarod, és mehet a sütőbe. 45-60 perc kell, hogy a csirke megpárolódjon és a bulgur elkészüljön.

Tálalásnál a bulgur az első, rá a csirke, és az egészet meglocsolhatjátok egy kis tejföllel.

Zenei ajánlat: Emberek, megjelent a Pink Martini új lemeze: Hey Eugene.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top