nlc.hu
Gasztro
Marokkói sertésszûz

Marokkói sertésszûz

• ½ teáskanál köménymag
• 1 evőkanál koriandermag
• 2-3 csili (elhagyható)
• 1 marék rozmaring apróra vágva
• 2 fej gyömbér apróra vágva
• só, bors
• olívaolaj
• 1 kg sertésszűz kockázva
• 1 kg burgonya nyolcfelé vágva
• 2 fej lila hagyma apróra vágva
• 4 fej fokhagyma apróra vágva
• 1 darab fahéj
• 1 marék szárított sárgabarack
• 1 marék korianderlevél
• 4 evőkanál joghurt


Melegítsd fel a sütőt 180 fokra, és fogj 1 olyan edényt, ami mehet a sütőbe is.







A köménymagot, koriandermagot, csilit, rozmaringot, gyömbért, olívaolajat mozsárban törd össze, és kend be vele a sertést vastagon (a maradék olajat tedd félre).

Egy tepsit vajazz ki, és szórd bele a krumplit, rázd meg a tepsit, hogy mindenhova jusson belőle. Szórd rá a hagymát, a fokhagymát, a fahéjat, a barackot, és ismét rázd meg a tepsit. Helyezd a húsokat a zöldségekre, és mehet a sütőbe. 1 óra, és kész.


Tálalásnál locsold meg joghurttal, és szórd meg egy kis korianderlevéllel.

Zenei ajánlat: Emberek, megjelent a Pink Martini új lemeze: Hey Eugene.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top