Hozzávalók:
4 vékony szelet pulyka
4 vékony szelet bacon
1 csomó friss zsályalevél
olaj
só, bors
Elkészítés:
A pulykaszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy-egy szelet baconnel borítjuk. Ezután a zsályát leöblítjük, és a leveleket eloszlatjuk a baconszeleteken, majd a szeleteket a hosszanti oldal felől felgöngyöljük, és négy-négy egyforma darabra vágjuk. Fémnyársakra tűzzük, és megkenjük olajjal.
Tipp: A zsályával bánjunk óvatosan, mert könnyen túlfűszerezhetjük az ételt.
Diós mártás:
10 dkg dióbél
20 dkg vajkrém
2 dl natúr joghurt
1 csipet koriander
Elkészítés: A diót felaprítjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk, majd hozzákeverjük a vajkrémet, és hagyjuk elolvadni, hozzáadjuk a joghurtot, végül pedig sóval, borssal és korianderrel ízesítjük. A mártást tegyük hűtőbe, és kínálhatjuk a pulykatekercshez.