Hozzávalók:
400 g kicsi újburgonya
1 kisebb cukkini
1 kis padlizsán
1 piros kaliforniai paprika
2 fej lila vagy vöröshagyma
8 db koktélparadicsom
2 evőkanál grillfűszerkeverék
2 evőkanál étolaj
Elkészítés: A burgonyát alaposan megmossuk, és forrásban lévő sós vízben előfőzzük, majd hagyjuk hűlni. Ezután a többi zöldséget is megmossuk, levágjuk a szárvégeket, és a koktélparadicsom kivételével felszeleteljük őket. A paprikából eltávolítjuk a szárát, a magokat és a fehér ereket. Majd a zöldségeket felváltva nyársra tűzzük, megkenjük olajjal, és fűszerezzük. Végül 10-15 percig grillezzük.
Sajtmártás
1 fej vöröshagyma
5 dkg márványsajt
1 kis csomag petrezselyem
5 dkg tehéntúró
2 evőkanál kukoricaolaj
1 csipet só
1 gerezd kinyomott fokhagyma
Elkészítés: A sajtot és a túrót villával áttörjük, majd az olajjal és az apróra vágott hagymával elkeverjük. A petrezselymet felaprítjuk, és a fokhagymával, sóval és borssal együtt fűszerezzük vele a masszánkat. Végül a grillzöldségek mellé tálaljuk.