nlc.hu
Aktuális
Az igazi nõ ezerarcú! – szemezgetés a Magnum Nõ Pályázati munkáiból

Az igazi nõ ezerarcú! – szemezgetés a Magnum Nõ Pályázati munkáiból

A pályázatra több száz nevezés érkezett, amelyek egytõl egyig egy-egy igazi nõ változatos arcait mutatták be.

Az anyaság a nő életében mindent megváltoztat, de még inkább nőnek érezzük magunkat! Harminc körül sokaknak új irányt vesz az életük! A gyerekek, az egészség, az állatok, a zene és a tánc örök favoritok, de sok nőnek csupán egy nyugodt otthon a leghőbb vágya. – többek között ezek az alapigazságok derültek ki a közelmúltban lezárult Magnum Nő pályázat pályamunkáiból.







A mai nők egyre öntudatosabbak, terveik és céljai vannak, szeretnék megvalósítani önmagukat, azonban részükről ez nagyobb energiát igényel, hiszen nem csak a munkahelyükön, hanem otthon is helyt kell állniuk. A pályázók közül is a legtöbben ezt a sokoldalúságot ragadták meg: tanulnak, gyereket nevelnek, és mindeközben szeretnék igazi vágyaikat megvalósítani!






Váltás 30 körül
A pályázók közül sokan fogalmazták meg, hogy gyökeres változást szeretnének az életükben, és ehhez kérik a támogatást. Sokunk számára lehet ismerős ez a probléma, hiszen tanulmányai végeztével a legtöbb nő rögtön karrierje építésébe kezd, egyrészt azért, hogy maguknak bizonyítsanak, másrészt hogy mások elvárásainak megfeleljenek. Miközben pedig csak a munkára koncentrálunk, háttérbe, sőt talán feledésbe is kerülnek azok a dolgok, amelyek igazán boldoggá tesznek bennünket. S hiába leszünk egyre sikeresebbek, egy idő után eljön az a pillanat, amikor elegünk lesz a hajtásból, az állandó stresszből. Ekkor kerülnek ismét felszínre olyan dolgok, amikkel mindig is szívesen foglalkoztunk volna, de elnyomtuk őket. Nagy erő kell a váltáshoz, sokan meg sem merik tenni. Viszont aki már meg tudja fogalmazni, hogy mit szeretne a jövőtől, komoly lépést tett az önmegvalósítás felé.

Anyaság, ami mindent megváltoztat
Rengeteg kisgyermekes édesanya jelentkezett a Magnum Nő pályázatra. Nevezési anyaguk központi magja pedig minden esetben a gyermekük volt. Hiszen azzal, hogy új élet érkezik a családba, minden megváltozik. Minden döntést úgy hozunk meg, hogy megvizsgáljuk: milyen hatással lehet ez gyermekünk életére? Édesanyaként össze kell egyeztetni a gyereknevelést a munkával, és párunknak is meg kell adni minden törődést. Sok édesanya törekszik ara, hogy minél több időt tölthessen gyermekével. Ezt azonban nagyon nehéz összeegyeztetni a munkával. Nem véletlen tehát, hogy sok pályázó édesanya olyan célt, tervet fogalmazott meg, ami lehetővé teszi számára, hogy otthon dolgozhasson, s ezáltal teljesítse ki önmagát, így teremtsen egyensúlyt.
A



kismamáknak és pici gyermekes anyukáknak ráadásul számos mindennapi nehézséggel kell megküzdeniük, s talán ennek is köszönhető, hogy számos kreatív ötlettel rukkoltak elő.

Sport
A pályázatokból kiderült, hogy nagyon sok nő foglalkozik sporttal és egészséges életmóddal. Többségünk fontosnak tartja az állandó mozgást és a gyermekeinket is a mozgás örömére próbáljuk nevelni. Sokan a táncos műfajok mellett tették le a voksukat, sokat futnak, jógáznak és aerobikoznak. Érdekes azt látni, hogy legtöbben a sportág népszerűsítését az emberek megmozgatását tartották fontosnak, a mozgás és a sportág, tánc széles körben való terjesztését tűzték ki célul és csak kevesen helyezték a hangsúlyt a versenysportra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top