nlc.hu
Aktuális
Az igazi nõ ezerarcú! – szemezgetés a Magnum Nõ Pályázati munkáiból

Az igazi nõ ezerarcú! – szemezgetés a Magnum Nõ Pályázati munkáiból

A Magnum Nõ Pályázatra rengeteg ambíciózus, tökéletesen kidolgozott pályamunka érkezett.

A pályázók között volt fel nem fedezett író, festő, gyesen lévő anyuka, szépészeti szalonra vágyó kozmetikus, lovakkal foglalkozó diák és hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó huszonéves. Azonban a pályázatokat olvasva az is kiderült, hogy sokan csak egyszerűen szerették volna elmondani az álmaikat, a vágyaikat valakinek.

A mai nők egyre öntudatosabbak, terveik és céljai vannak, szeretnék megvalósítani önmagukat, azonban részükről ez nagyobb energiát igényel, hiszen nem csak a munkahelyükön, hanem otthon is helyt kell állniuk. Néhányan úgy érezték, hogy az Ő álmuk nem nyerhet fődíjat, hiszen nem túl érdekes, mégis megosztották a Magnum pályázat szervezőivel, mert úgy érezték ezt kell tenniük. Mások viszont a biztos siker útjára lépve, öntudatosan képviselték a céljaikat és minden eszközt bevetettek a pályázati kiírás elkészítése során. Nemcsak a kitűzött célok, a nagy álmok voltak különbözőek, hanem a pályázati anyagok hangvétele, stílusa és a megközelítés is igen sokoldalú volt.








A belbecs és a külcsín is igazán fontos
A pályázók közül sokan kozmetikai szalont, szépészeti műhelyt, vagy egy nőknek szóló klubot szeretnének nyitni. A pályázatokban azonban közös volt, hogy a szépségápolás mellett szinte mindenki fontosnak tartja azt is, hogy ezeken a helyeken a nőknek a lelke is megújuljon, a szívük is megnyugodjon. A pályázatokból tisztán kitűnik, hogy a mai nők közül legtöbben már úgy tartják, nem elég a tökéletes külső, a kisugárzáshoz elengedhetetlen a harmonikus belső. Az igazi nő véleményük szerint csak akkor lehet igazi nő, ha nemcsak a külsejére ad, hanem a lelkét is ápolja, de legfőképp felvállalja önmagát és saját maga ezer arcát.


Figyelnünk kell egymásra
Bár különböző tematika mentén, de újból és újból felbukkant egy másik gondolat is a pályamunkákban. A pályázók egy része saját maguk kiteljesedését, az önmegvalósítást csak úgy tudják elképzelni, ha ezzel másokon segítenek, vagy egy olyan ügyért, célért lépnek fel, amivel másokra figyelhetnek. Rengetegen szerettek volna kisgyerekes családoknak különböző intézményeket nyitni, kifejezetten nőknek szóló klubokat, iskolákat és civil tömörüléseket alakítani. Sokan tehetséges vagy beteg gyerekeket, rászoruló embereket szeretnének segíteni. Általánosságban elmondható, hogy az igazi nő mibenléte nehezen képzelhető el az empátia és a gondoskodás felbukkanása nélkül, amely valóban a nők sajátja

A zsűrinek rendkívül nehéz dolga volt, hogy kiválasszák azokat a pályázókat, akik a döntőbe jutnak. Próbáltak minden főbb területről válogatni, de ezen kívül számos szempontot kellett figyelemben venniük: mennyire kreatív a cél, mennyire megvalósítható az alapötlet, a pályázó milyen teljesítményt nyújt az élet más területein, stb. A fődíj nyertesének kiválasztása azonban még nehezebb feladat, ezért június 18-án egy személyes találkozóra került sor, ahol a zsűri megpróbálta még alaposabban megismerni a döntősök személyiségét, és céljait.

A végső döntés június 27-én a Magnum Nő díjátadó gáláján fog kiderülni, ahol átadják az Igazi Magnum Nőnek a fődíjat, hogy megvalósíthassa önmagát!







Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top