Hozzávalók a tortához:
12,5 dkg rétesliszt
12,5 dkg sima liszt
1 púpos kiskanál sütőpor
25 dkg puha vaj, 20 dkg cukor
4 tojás
2,5 dl tej
1 kiskanál vaníliaeszencia
A krémhez:
6 dkg cukor
1 tojás
2,5 dl tej
2 evőkanál liszt
3 evőkanál levendulás cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál citromlé, 20 dkg puha vaj, 6 dkg porcukor
A puha vajat és a cukrot egy robotgéppel keverd habosra. Egyenként add hozzá a tojásokat úgy, hogy minden egyes tojás után a géppel keverd át a masszát. Kétszeri-háromszori adagban keverd bele a liszteket, majd a tejet és a vaníliaaromát. Ekkor már fakanállal dolgozz.
Egy kerek, kapcsos tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, öntsd bele a masszát, és előmelegített sütőben, közepes fokozaton süsd kb. 30-35 percig. Végezz tűpróbát.
A krémhez egy lábosban keverd csomómentesre a tejet, lisztet, a cukrot és a tojást, majd tedd fel melegedni. Folyamatosan kevergesd, közben add hozzá a levendulás cukrot. Amikor összesűrűsödött, zárd el a gázt, és állítsd hideg vizes, jeges fürdőbe, hogy gyorsabban kihűljön.
Ekkor csepegtesd bele a citrom levét.
A puha vajat robotgép segítségével keverd habosra, majd fakanállal keverd hozzá a krémet.
A piskótát vágd félbe, és kend meg a krém felével, a másik felével pedig kend be az oldalát és a tetejét.