nlc.hu
Gasztro
Barátság nõi szemmel

Barátság nõi szemmel

A hagyományos nézetek szerint két nõ barátsága nem más, mint felszínes pletykálkodás. Pedig ez a legtöbb esetben nem így van.




Természetesen vannak „havernők”, akikkel nem kötünk bizalmas barátságot, csak egy-egy röpke beszélgetést folytatunk a gőzölgő kávé mellett, de őket nem tartjuk igazán barátnőnek.

A barátnő ennél sokkal, de sokkal több. Hogy mit jelent a nő számára a barátság, azt leginkább Müller Péter (író, megjelent a Nők Lapja hetilapban) szavaival lehet kifejezni:

„Van barátod? Nem felszínes barátnőre, haverra gondolok, nem arra, akivel néha összejössz fecsegni – hanem arra, aki meghallgat. És akit te is meghallgatsz. Arra, akit éjjel háromkor föl lehet kelteni: – Te, bajban vagyok, segíts! – És ő negyed négykor már ott van nálad. Barát az, aki előtt nincsenek titkaid. Akitől nem kell tartani, akiben megbízol – akivel ha együtt vagy, úgy érzed, hogy nem vagy egyedül. És repül az idő. Észre sem veszed, mert ha együtt vagytok, valami időtlen jóérzés tölt el – mintha melegebb lenne a levegő s otthonosabb a hely, ahol ültök. Barát az, akire figyelsz, mert fontos számodra a sorsa. És aki figyel rád, mert fontos számára a sorsod. Barát az, aki megért – s akit mélységesen megértesz. Nem tudtok egymásnak hazudni. Túl közel van. Mintha magaddal beszélnél. A barátság születése mindig együtt jár azzal az érzéssel, hogy találkoztunk már valahol. Azért választjuk éppen őt, mert közel van hozzánk és ismerős. És a másik ki nem mondott gondolat: ezért az emberért én mindenre képes vagyok. Az szeret igazán, aki életét adja a barátaiért. Sokféle vonzalom, egymásba kapaszkodás van a világon. Sokféle összetartás és szeretetérzés. De az ember által átélhető legmélyebb szeretet: a barátság.”


A barátnővel minden lelki, munkahelyi vagy családi problémánkat meg tudjuk
beszélni. Tudunk együtt sírni, együtt nevetni. Ismerjük egymás gondolatát, és biztosan egymástól kérünk tanácsot a legkisebb és a legnagyobb gondunk megoldásához is. Arra a kérdésre, hogy mit vegyünk fel egy randira, hogy melyik frizura állna a legjobban, hogy milyen finomsággal kápráztassuk el a vacsoraasztalnál kedvesünket vagy a családunkat, a választ tőle várjuk.

Ugyanúgy, ahogy a szerelmi bánatunkat is neki sírjuk el, őt hívjuk fel akkor is, amikor végre pozitív lesz a terhességi tesztünk.

A barátság tehát a nők számára is nagyon fontos. Hiszen szükségük van valakire, akiben feltétel nélkül megbízhatunk, és akinek fontos a mi boldogságunk.












Lepd meg barátnődet egyik kedvenc recepteddel, és nyerjetek mindketten a Knorr Rafinéria Receptbarátnők nyereményjátékán! »»»



 


 







Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top