nlc.hu
Szabadidő
Egy nap az egészségért

Egy nap az egészségért

Szeptember 23-án izgalmas elõadásokat hallgathatunk meg, különbözõ tornákon vehetünk részt (gyermek-, kismama- és gerinctorna), szûrõvizsgálatokon, tanácsadásokon kaphatunk tájékoztatást egészségi állapotunkról.






Egy nap az egészségért

Időpont:
2007. szeptember 23. 10-17 óráig
Helyszín: Pataky Művelődési Központ, 1105 Budapest, Szent László tér 7-14.

Belépődíj: 200 Ft, gyermekeknek 12 éves korig ingyenes. A kisgyermekes családok gyermekeinek az előadások, beszélgetések, tanácsadások ideje alatt kézműves-foglalkozást tartanak.
Egy nap az egészségért – az egész család részére címmel a Pataky Művelődési Központ és az Oltalom Alapítvány 2007. szeptember 23-án, vasárnap a testi-lelki egészség fontosságát középpontba helyező egészségnapot rendez a Pataky Művelődési Központban.

Az Oltalom Alapítvány több mint egy évtizede foglalkozik az egészséges életmód népszerűsítésével: országszerte előadásokat, képzéseket, főzőköröket szervez. A Pataky Művelődési Központ évek óta rendez egészség-, valamint natura napokat, de idén először az Oltalom Alapítvánnyal közösen.





A szeptember 23-i egészségnap 10 órakor kezdődik, a nap folyamán izgalmas előadásokat hallgathatnak meg, különböző tornákon vehetnek részt (gyermektorna, kismamatorna, gerinctorna), valamint egész nap folyamatosan szűrővizsgálatokon, tanácsadásokon kaphatnak tájékoztatást egészségi állapotukról. A tanácsadásokon szó lesz többek között a kisgyermekek táplálásáról, gyógynövények helyes használatáról, egészséges táplálkozásról, fogyókúráról, drog-prevencióval kapcsolatos kérdésekről. A felsoroltakon kívül még egyéb érdekes program-lehetőségek is szerepelnek az idei egészségnapunkon, mint például változatos reform ételek kóstoltatása; egészséges táplálkozással kapcsolatos készítmények, gyógytermékek közül is válogathatnak, vásárolhatnak kedves vendégeink.






Egész nap folyamatosan ingyenes szűrővizsgálatokon, tanácsadásokon vehetnek részt a vendégek, valamint az Éden Vegetáriánus Étterem egész nap kedvezményes étkezési lehetőséget biztosít.
Programok

 

 

10.15 – 10.50 – Mit tehetünk egészségünk védelmében egy „egészségtelen” világban? Tóth Gábor okleveles élelmiszeripari mérnök, életmód-író előadása

 

11 – 11.45  – Fiatalító ételek a gyakorlatban – konyhai trükkök és fortélyok, személyesen az Éden Vegetáriánus Étterem vezetőjének és séfjének tolmácsolásában

 

13-13.45 – A kifáradási szindróma belső okai – Köbel Wolfgang természetgyógyász és mentálhigiénés szakember magyar nyelvű előadása

 

14-16 – A rákbetegség korszerű megelőzése és alternatív rákgyógyítás – Köbel Wolfgang természetgyógyász és mentálhigiénés szakember magyar nyelvű előadása beszélgetéssel és tanácsadással egybekötve
 
Az előadások a színházteremben kerülnek megrendezésre.

 






Szűrővizsgálatok:
 

vérnyomásmérés, vércukorszint mérés (ha lehetséges, kérjük éhgyomorral érkezzen!), testtömeg-mérés, testtömeg-indexszámítás, látásvizsgálat, testzsír-mérés, hallásvizsgálat, fogászati ellenőrzés és szűrés.

 


Tanácsadások:

 

• Gyermektáplálkozási tanácsadás védőnővel (csecsemő- és kisgyermek-táplálkozás, kismama- és gyermek-reformtáplálkozás)

 

• Oláhné dr. Szilágyi Mónika gyermekgyógyász tanácsadása és előadása beszélgetéssel egybekötve (gyermekkori túlsúly megelőzése és kezelése, mikor és hogyan csillapítsuk a gyermek lázát?, mikor érdemes antibiotikumot alkalmazni és mikor nem?…)

 

• Benkő Noémi drogspecialista pedagógus, a NO DROG c. könyv szerzőjének  prevenciós tanácsadása és előadása: Mit tegyünk, hogy gyermekeink ne szokjanak rá a drogra? címmel.

 

• Fogyókúra és életmód tanácsadás, orvosi háttérrel – EgyensúlyPONT Gyomorgyűrű és Súlykontroll Életmód Központ munkatársaival, melynek vezetője: dr. Csiszár Miklós (a Péterfy S. Utcai Kórház gyomorgyűrű sebésze, életmód-tanácsadó), dr. Medgyesy Gábor, Sudár Ildikó, dr. Szántó Renáta, Szekér László, dr. Tóth Edit

 

• Ternai Gabriella logopédus logopédiai tanácsadása (tanulási nehézségek, beszédhibák)

 

• Mozgásterápia tanácsadás (edzészónák számítása, pulzusszámlálás, zsírégető edzés kivitelezése, átfogó mozgás tanácsadás)

 





• Táplálkozástudományi tanácsadás – Tóth Gábor okleveles élelmiszeripari mérnök, életmód-író

 

• Gyógynövény-tanácsadás és bemutató – Pintér Éva diplomás gyógynövényszakértő

 

 

További programok:

 

• frissítő váll – és nyakmasszázs szakképzett gyógymasszőrrel
• prevenciós gerincgimnasztika (néhány egyszerű, könnyen elsajátítható, otthon is kivitelezhető gyakorlattal, utcai öltözékben is elvégezhető)
• kismama torna (utcai öltözékben is elvégezhető)
• gyermekek részére külön torna (tartásjavító, gerinc, erőnléti és játékos gyakorlatok)
• változatos reform ételek kóstoltatása folyamatosan
• gyermekek részére játszóház: kézműves foglalkozások, origami, montázskészítés, sóliszt-gyurmázás, hangszer-bemutató („kakaókoncert”)
• egészséges táplálkozással kapcsolatos készítmények, ételek, gyógytermékek, könyvek vására

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top