Hozzávalók:
50 dkg félzsíros tehéntúró
0,5 dl tejszín
8 + 3 evőkanál porcukor
citrom reszelt héja
kimagozott meggybefőtt
2-3 evőkanál kekszmorzsa (esetleg megmaradt süteménytörmelék vagy 1-2 db babapiskóta)
egy csomag kókuszreszelék
A túrót törd át, hogy könnyebb állagú legyen, majd keverd össze 8 evőkanál porcukorral, a tejszínnel, a citrom reszelt héjával és annyi kekszmorzsával, hogy megdolgozható, jól formázható alapot kapj. (A kekszmorzsát házilag úgy készítheted, ha a babapiskótát, kekszet vagy házi piskótát diódarálóba teszed vagy kávédarálóban megdolgozod.) Vegyél ki ebből a masszából egy diónyit, nyomj a közepébe meggyszemet, burkold be a túróval, formázd gömbölyűre, majd forgasd meg a maradék porcukorral elkevert kókuszreszelék keverékében.