A címben feltett kérdésre a SáGa dietetikusa, Laki Anita válaszol, aki a vállalattal szorosan együttműködve, több mint 15 éves tapasztalatával segíti a termékfejlesztést.
A legtöbb gyerek édesszájú, ez pedig nehéz dilemma elé állítja a szülőket. Hol húzzuk meg a határt?
Az édességek lehetőleg gyümölcsalapúak legyenek (gyümölcssaláta, gyümölcsjoghurt, vagy csak gyümölcs), de persze hetente néhány alkalommal a csoki is belefér. Az édességen kívül azonban természetesen a többi ételre is oda kell figyelni mutatja meg az arany középutat Laki Anita. A vitaminok, ásványi anyagok, flavonoidok létfontosságúak a szervezet számára, mivel nem képes azokat egyedül előállítani hiányuk ugyanakkor gyorsan jelentkezik, és súlyos betegségekhez vezethet. Ezért táplálkozásunk során fontos, hogy megfelelő mértékben fogyasszunk gyümölcsöt, zöldséget, gabonaféléket, tejet, tojást és húst. Szintén lényeges, hogy ún. makrotápanyagok kerüljenek a szervezetbe: szénhidrát (pl. kenyér), fehérje (pl. hús), zsír (pl. húsok, tejtermékek).
A gyermekek részére naponta 5 dl tej (vagy annak megfelelő tejtermék: 10 dkg túró vagy sajt, 3 dl kefir vagy joghurt), vagy 1-2 db tojás fogyasztása elengedhetetlen. A hús-, húskészítmények mértékletes napi fogyasztása (napi 100 – 200 gramm) az egészséges szervezet számára mindenképpen ajánlott. Kiemelten fontos a gyerekek számára a napi húsbevitel: a fejlődésben lévő szervezetnek szüksége van a húsra az optimális tápanyagellátáshoz.
Ugyanakkor a húsok tartalmaznak telített zsírsavakat, koleszterint, melyek hozzájárulhatnak a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulásához. Ez azonban elkerülhető! A megfelelő minőségű hús megválogatásával, a felesleges, még látható zsiradék eltávolításával, ételkészítéskor pedig az állati zsiradék használatának mellőzésével ezek a kockázatok kiküszöbölhetőek! hívja fel a helyes húsfogyasztásra a figyelmet Laki Anita.
A SáGa termékfejlesztése során odafigyel az egészségre: folyamatosan csökkenti termékeiben a mesterséges színezék- és ízesítőanyagokat, és jelenik meg új, magas színhús tartalmú árukkal mind a főtt hústermék piacon, mind a konyhakész ételek területén.
A SáGa olyan hagyományos, magyar piacvezető márka, amely biztonságos és jó minőségű ételeket jelent az egész család számára.
További érdekességeket olvashat a SáGáról és termékeiről, valamint Laki Anita dietetikustól is választ kaphat felmerülő kérdéseire, ha ellátogat megújult honlapunkra a www.saga.hu címen.