A kompót fűszerezésekor séfünk a citromot, a vaníliát és a szegfűborsot ajánlotta figyelmünkbe, s a végeredményt kóstolva, kár is lenne elvetni a tanácsait.
Csirkeételek kísérője is lehet az alma, csakúgy, mint a mangó, a körte, a dió vagy a barack. A gyümölcsök és a húsok társításában majdnem annyi jóízű lehetőség rejtőzik, mint a húsok és a zöldségek találkozásában.
Hát akkor, jó étvágyat mindenkinek!
Almakompót Hozzávalók: 2 kg gála alma, cukor, 2 rúd fahéj, 10 szegfűszeg, fél rúd vanília, 1 citrom, só. Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, és a magházukat kivájjuk. 2 liter vizet felforralunk a fűszerekkel, a citrom levével, 1 csipet sóval és ízlés szerinti cukorral. Ha forr és a cukor elolvadt benne, beletesszük az almákat, és pár percig főzzük. Nem jó, ha az almák szétfőnek, elég, ha szinte csak leforrázzuk. Lehűtve fogyasztjuk. |
Tamás további két almaspecialistásának recepjtét (Almatorta, Almás-diós-mézes csirkemell) a Nők Lapja október 10-én megjelenő, 41-es számában olvashatjátok!