nlc.hu
Nyereményjátékok
Esküdt ellenségek: Bûnös szándék

Esküdt ellenségek: Bûnös szándék

New York City a bûnözõk és az õket üldözõk városa. Ám a legelvetemültebb bûneseteket a Major Case Squad nyomozói derítik fel. Ezek a történetek az õ eseteiket dolgozzák fel. Az Esküdt ellenségek: Bûnös szándék elkalauzolja a nézõt a bûnözõk gondolatai közé, és bemutatja azokat a pszichlógiai eszközöket, melyeket a nyomozók használnak az ügyek felgöngyölítéséhez.





Igazi Sherlock Holmes figuraként Goren detektív kiemelkedően jól oldja meg a gyilkosságokat ösztönösen logikus gondolkodásának köszönhetően. Partnere, Eames detektív pedig független gondolkodásmódjával és stílusosságával egészíti ki Gorent.

A főszereplő, D’Onofrio, maga is New York szülötte, nem idegen számára a város lüktetése és a törvényen kívüliek tevékenysége.


A nagyvárosi erőszakkal – ha csak kicsiben is – már fiatal egyetemista színészként is találkozhatott, ugyanis míg napközben a New York University tantermeiben tanulta a színészetet, esténként a belvárosi szórakozóhelyeken dolgozott kidobóként.





D’Onofrio
mára már az egyik legfoglalkoztatottabb színésznek számít, hiszen semmilyen skatulyába nem lehet begyömöszölni. Amellett, hogy már a hatodik évad óta alakítja a hűvösen logikus nyomozó szerepét az Esküdt ellenségekben, számos mozifilmben is feltűnt, például Robert Altman A játékos, Joel Scumaher A szerelem erejével, vagy Stanley Kubrick Acéllövedék című filmjében, ahol a vietnámi háború egyik katonájának megformálójaként hangos elismerést váltott ki a közvéleményből érzékletes személyiségábrázolásával.

Kathryn Erbe, aki D’Onforio partnerét, Eames detektívet alakítja a sorozatban igazi mozis és tévés veterán. 1989 óta, amikor megszerezte színészi diplomáját a New York University-n, folyamatosan forgat.

Nagyobb filmsikerei: a Hetedik érzék (1999), melyben Kevin Bacon oldalán látható, az Álmodj a halakkal (1997), melyben David Arquette volt a partnere. További filmes szerepei: Entropy, Megérint a halál, Puha kis sasfészek, Isten nem ver Bobbal.

A tévéfilmek világában Kathryn ugyanúgy jelentős szerepekben volt látható. Ő játszotta az HBO híres sajátgyártású sorozatában, az Ozban Shirley Bellenger, a halálsoron lévő rabnő szerepét. Vincent D’Onofriohoz hasonlóan ő is megjelent a Homicide: Life on the street sorozatban, a Showtime saját gyártású sorozatában, a Naked City: Justice with a bulletben, és szerepelt a Hallmark Hall of Fame produkcióban, Az idő multával című filmben.





Filmes karrierjének kezdete előtt Erbe meghódította a világot jelentő deszkákat is. Ma is tagja az Atlantic Thetare Company és a Steppenwolf Theatre Company társulatoknak. Kiemelkedő színházi szerepei közé tartozik például Stella, a Vágy villamosából. 1991-ben Tony-díjra nevezték a Speed of Darkness című darabban nyújtott alakítása miatt.

Erbe New Yorkban él 12 éves kislányával és 4 éves kisfiával.

Eric Bogosian egészíti ki Daniel Ross kapitányként a triót a két detektív, Goren és Eames mellett.

Bogosian sokoldalú művész, tévés és filmes szerepekben, a színpadon színészként valamint darabíróként illetve könyvíróként is ismerheti a nevét a közönség.

Tévés sikerei között említhető számos vendégszerep több amerikai sorozatban, például a nálunk is ismert Miami Vice-ban, vagy a Harmadik műszakban.

Olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Heights Glenn Close-zal és Isabella Rosselinivel a főbb szerepekben, a Csodaország című angol filmdráma, az Arará, vagy a Száguldó erőd című akciófilm.

Nézd a sorozat epizódjait hétfőtől csütörtökig minden nap, sőt értékes Hallmark ajándékcsomagot is nyerhetsz, ha helyesen válaszolsz a kérdéseinkre.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top