Hozzávalók:
40 dkg marhahús (comb, lábszár vagy lapocka)
1,5 liter húsleveslé
1 fej apróra vágott vöröshagyma
20 dkg főtt füstölt sonka
1 evőkanál paradicsompüré
1 pár virsli
3-4 db kicsi ecetes uborka
1 evőkanál kapribogyó
5-6 szem olajbogyó
4 evőkanál tejföl vagy tejszín
citrom, bors
babérlevél, petrezselyem
A húst vágd fel kisebb kockákra, és pirítsd meg 3-4 evőkanál olajban. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a felkockázott sonkát. Ezt is pirítsd le. Tedd bele a karikára vágott virslit, majd öntsd fel egy liter húleveslével (vagy víz és húsleveskocka keverékével). Főzd tovább, amíg az összes hozzávaló megpuhul. Úgy 30-40 perc múlva, a főzés vége felé tedd bele az olajbogyót és az uborkát apróra vágva, a kapribogyót, a babérlevelet, és fűszerezd sóval, borssal. Tálalás előtt kanalazz bele egy kevés tejfölt, és ízesítsd cikkekre vágott citromkarikával, díszítsd petrezselyemzölddel.