nlc.hu
Gasztro
Gyümölcsös túrókrémmel töltött piskótatorta

Gyümölcsös túrókrémmel töltött piskótatorta

Hozzávalók a piskótához:

4 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
egy csipetnyi sütőpor

A túrókrémhez: 50 dkg túró, 4 + 2 dl habtejszín, 20 dkg porcukor, egy citrom reszelt héja és 2 kiskanálnyi leve, 2 csomag (2 × 20 g) zselatin fix, 20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs

Készíts piskótát négy tojásból: Válaszd szét a sárgáját és a fehérjét. A sárgáját keverd habosra a cukor felével, add hozzá a lisztet, majd óvatosan forgasd bele a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjéket. Süsd úgy 25-30 percig.
A túrót, a cukrot, a citrom héját és a levét 4 deci habtejszínnel turmixold vagy habverővel keverd össze. Add hozzá a zselatin fixet, és néhány óráig hűvös helyen hagyd állni. Ekkor verd fel kemény habbá a 2 deci tejszínt, és forgasd bele a masszába. Válaszd ketté a túrós krémet, és az egyik felébe keverd bele a felolvasztott, lecsepegtetett erdei gyümölcsöket.
A torta összeállítása: a piskótát vágd félbe, az egyik lapot kend meg az erdei gyümölcsös túrókrémmel, kend rá a natúr túrókrémet, majd fedd be a piskótalappal. A tetejét szórd meg porcukorral. Tálalásig tárold hűtőben.
Tipp: a tetejét, oldalát bevonhatod habfixálóval felvert kemény tejszínhabbal is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top