Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma, félbevágva és vékonyra szeletelve
5 szelet angolszalonna (350 g), durvára vágva
2 teáskanál zúzott fokhagyma
1 kg burgonya, meghámozva és nagyobb darabokra vágva
6 tojás
2 evőkanál víz
Az olaj felét hevítsük fel egy nagy (28 cm átmérőjű) teflonserpenyőben, dobjuk bele a hagymát, a szalonnát és a fokhagymát, majd pároljuk, amíg a hagyma megpuhul. Adjuk hozzá a burgonyát, és az egészet pároljuk további
tíz percig, amíg a burgonya is puhára fő.
Ezután öntsük a burgonyás keveréket egy tálba, a serpenyőt töröljük tisztára, majd öntsük bele a maradék olajat, végül egyenletesen oszlassuk el benne a burgonyát. A tojást a vízzel verjük fel, majd öntsük ezt is a serpenyőbe.
A frittatát alufóliával lefedve, alacsony lángon, kb. nyolc-tíz percig süssük, míg az alja megpirul. Ezután tegyük forró grillsütőbe, és süssük tovább, amíg a teteje is megpirul. Zöldsalátával tálaljuk.
Négy adag lesz belőle.
Adagonként 25 g zsírt,
2049 kJ (489 kcal) energiát tartalmaz.
Elkészítési idő: 40 perc.
Ízvarázs füzetek: Villámgyors ebédek és vacsorák Felgyorsult világunk az étkezésünkre is kihat: gyakran fogalmunk sincs, mi az, ami könnyen elkészíthető és még ízletes is. A Villámgyors ebédek és vacsorák azonnali megoldást kínál, hiszen a receptjei nem igényelnek különösebb előkészületeket. Kiadja: Aréna 2000 Még többet a kiadványról! Katt ide! |