Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
4 szelet marhahússteak (800 g)
30 g vaj
8 újhagyma, elnegyedelve
1 teáskanál zúzott fokhagyma
250 ml száraz vörösbor
125 ml marhahúsalaplé
6 gomba, elnegyedelve
2 evőkanál petrezselyem, finomra vágva
Az olajat egy nagy serpenyőben hevítsük fel, majd a marhahússzeletek mindkét oldalát pirítsuk meg, és ízlésünknek megfelelően süssük át.
Olvasszunk vajat ugyanebben a serpenyőben, majd a hagymát enyhén pirítsuk meg. Keverjük hozzá a bort, a fokhagymát és a húslevest, forraljuk fel, végül lefedve tíz percig rotyogtassuk. Ekkor adjuk hozzá a gombát, főzzük puhára, majd szórjuk meg petrezselyemmel.
A marhahúst párolt gombával, vörösbormártással és burgonyapürével tálaljuk.
Négy adag lesz belőle.
Adagonként 23,3 g zsírt,
1813 kJ (433 kcal) energiát tartalmaz.
Elkészítési idő: 40 perc.
Ízvarázs füzetek: Villámgyors ebédek és vacsorák Felgyorsult világunk az étkezésünkre is kihat: gyakran fogalmunk sincs, mi az, ami könnyen elkészíthető és még ízletes is. A Villámgyors ebédek és vacsorák azonnali megoldást kínál, hiszen a receptjei nem igényelnek különösebb előkészületeket. Kiadja: Aréna 2000 Még többet a kiadványról! Katt ide! |