Minden hiedelemmel ellentétben, kifejezetten egészséges étel, az emésztőrendszer egyik gyógyítója. Tartalmaz A-, B- és C-vitamint, valamint káliumot, jódot, vasat, kalciumot és foszfort. Csökkenti a koleszterint, a vércukrot, még rákellenes hatása is van.
Ja, és ahogyan Tamás ezt most sokadszorra bebizonyítja nekünk: finom is!
Káposztás rétes A káposztát lereszeljük. A cukrot kevés olajon vagy zsíron aranybarnára karamellizáljuk. Rátesszük a káposztát, elkezdjük pirítani és enyhén megsózzuk és megborsozzuk. Addig pirítjuk, míg a káposzta szép barna lesz és az összes nedvesség elfő alóla. Ha kell, a legvégén sózzuk és ízesítjük őrölt feketeborssal. Megvárjuk, míg kihűl. 4 db réteslapot mindet vékonyan megkenve olajjal, vagy olvasztott zsírral egymásra teszünk és elosztjuk rajta a káposzta felét. Szépen felgöngyöljük és tepsibe tesszük. Elkészítjük a másik rudat is és forró sütőben szép barnára, ropogósra sütjük. |
További káposztás finomságokat olvashatsz a Nők Lapja szerdábn megjelenő 46-os számában! Még több az e heti Nők Lapjából: Miért lett mégis császármetszés? »
Dráma a szülinapon »
Ha én lennék a férjem
»
A Hottentotta Vénusz »
Szezonja a káposztának »
Ő nem beteg baba, csak még vannak feladataink »
Művésznapló: Horgas Eszter zenéről szavakban »