nlc.hu
Gasztro
Az almás csirkesaláta lett a legjobb

Az almás csirkesaláta lett a legjobb

Lassan hagyománnyá válik a Globus-receptkártya. A tavalyi elsõ megjelenés óta minden egyes csomag nagy sikert aratott a háziasszonyok körében.





Az idei téli receptkártyák azonban különböznek az eddigiektől, hiszen nem mesterszakácsrecepteket tartalmaznak, hanem a Globus-receptverseny nyertes receptjeit olvashatjuk rajtuk.

A versenyben való részvételhez elég volt a kedvenc majonézes recept beküldése, és már csak a szavazatokat kellett begyűjteni hozzá. A pályázat sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 1116 recept érkezett, amelyből 526 került fel a honlapra, ahol 3421 szavazó szavazott a finomságokra.





A fődíj nyertesét, Tóthné Pintér Eleonórát olvasóink választották ki, míg a többi 9 nyertes recept Liptai Zoltán mesterszakács választása alapján került a legjobbak közé.

Eleonóra fődíja egy 250 000 forintos Kika vásárlási utalvány, hogy tényleg semmi ne hiányozzon a konyhájából, a többiek pedig egy-egy asztali elektromos grillsütővel (raclette-tel) lettek gazdagabbak.

A Globus minden beküldőnek és a szavazóknak is tartogat ajándékot, így a tíz nyertes receptet decemberben megjelenteti receptkártyákon.
Addig pedig egy kis ízelítőnek íme a nyertes recept, Tóthné Pintér Eleonóra almás csirkesalátája.

Próbáld ki!


ALMÁS CSIRKESALÁTA



                                                                                                     
Hozzávalók:
2 db sült csirkecomb
(Maradék egyéb sültcsirke-rész is jó!)
2 db alma
3 db közepes méretű csemegeuborka
1 dl tejföl
2 teáskanál citromlé
1 lapos teáskanál só                                                            
1 lapos teáskanál cukor
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál GLOBUS mustár
1,5 dl GLOBUS Light majonéz
5-10 dkg parenyica sajt (nem szükséges,
enélkül is nagyon finom és laktató)
fél csomag sültcsirke-fűszersó





A majonézt, citromlét, sót, olívaolajat, cukrot, tejfölt és a mustárt
egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott csemegeuborkát,
almát és csirkehúst. Finomabb lesz a saláta, ha a csirkét sültcsirke-fűszersóval
gazdagon bedörzsölve sütjük meg. Összekeverjük, és pár órára,
míg jól lehűl és egy kicsit összeérik, hűtőszekrénybe tesszük, majd
tálaljuk. Ínyencek ízesíthetik kis kockákra vágott parenyica sajttal
is, vagy pirított mandulával.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top