nlc.hu
Család
Gyerekek a konyhában: Csokikavicsok

Gyerekek a konyhában: Csokikavicsok





Hozzávalók:



  • 80 dkg tisztított mandula,
  • 20 dkg cukor,
  • 1 rúd vanília,
  • 50 dkg tortabevonó csokoládé (ét, tej vagy fehér),
  • 5 dkg vaj.

Elkészítés:

A mandulát forró sütőben megpirítjuk, majd konyharuhára borítjuk, összedörzsöljük, és így lemorzsoljuk róla a héjat. Kislábosban 2 ujjnyi vizet forralunk, hozzáadjuk a cukrot és a félbevágott, kikapart vaníliarudat és addig főzzük, míg a cukor teljesen felolvad. Ezután belekeverjük a mandulát, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. A tortabevonót kis darabokra tördeljük, a vajat felkockázzuk, és kislángon, folyamatosan keverve simára dolgozzuk. A mandulás masszából „kavicsokat” formálunk, egyesével az olvasztott csokimázba mártjuk, és rácson megszárítjuk.


Idő: 30 perc


Tipp
Díszíthetjük apróra vagdalt mandulával, dióval vagy pisztáciával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top