nlc.hu
Gasztro

Bukta (buchta)

Hozzávalók:

50 dkg liszt (finom- és rétesliszt egyaránt jó)
10 dkg margarin
5 dkg friss élesztő
2 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
10 dkg cukor
3 dl tej
szilvalekvár
porcukor

Az élesztőt morzsold egy kis tálba, adj hozzá egy evőkanál cukrot, és locsold le a megmelegített tej felével. A vajat keverd össze a tojássárgájával, a reszelt citromhéjjal, a maradék cukorral, sóval, öntsd hozzá a megfuttatott élesztőt, a lisztet, és a maradék tejjel alaposan dolgozd össze. Letakarva hagyd egy órát meleg helyen kelni.
A tésztából kanalanként szaggass ki egy darabot, nyújtsd négyszögletes alakúra, és a közepét kend meg lekvárral. A négy sarkát hajtsd be a közepére, kend meg folyékony margarinnal, és fektesd egymás mellé egy nagy tepsibe. Hagyd ismét kelni (kb. fél óra), majd előmelegített sütőben süsd pirulásig.

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top