nlc.hu
Aktuális
Ünnepi hideg falatok

Ünnepi hideg falatok

Kedvenc séfünk aktuális ajánlata: ebben az évben próbáljuk ki, milyen az, amikor a karácsony napja nem sütés-fõzéssel és kapkodással telik el! Ehhez persze az kell, hogy elõre elkészítsük a hideg finomságokat.

 







Kaviáros töltött tojás


Hozzávalók: 6 tojás, só, 6 dkg vaj, mustár, fehérbors, 2 ek. tejföl, 5 dkg lazackaviár.

A tojásokat sós vízben megfőzzük, megpucoljuk és félbevágjuk. 8 fél tojásfehérjét félreteszünk. A maradék tojásokat, a tojássárgákat és a vajat villával vagy robotgéppel összetörjük, krémesre keverjük. Ízesítjük sóval, mustárral, fehérborssal. Ha túl kemény lenne a massza, tehetünk hozzá kevés tejfölt is. Habzsákba tesszük, és a félretett fél tojásokat megtöltjük. Ha nincs habzsákunk, kanállal is végezhetjük a töltést. Tálra tesszük és mindegyik tetejére egy fél mokkáskanálnyi kaviárt teszünk.







És egy tipp a végére:
A krémet ízesíthetjük, finomra vágott petrezselyemzölddel vagy snidlinggel is.



 


 


 


 


 


 
































További Tamás recepteket (Egészben pácolt lazac, Kacsamájpástétom, Erdei gombasaláta) találhatsz a Nők Lapja december 19-én megjelenő, ünnepi duplaszámában!





 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top