Hozzávalók 6 személyre:
- 12,5 dkg liszt,
- 2,5 dl tej,
- 2 tojás,
- só,
- 1 ek. őrölt bazsalikom,
- vaj;
- a töltelékhez: 60 dkg tengerihal-filé,
- 6 ek. olaj,
- 5 dkg paradicsombél,
- 8 dkg apróra vágott fekete olajbogyó,
- 2 dkg apróra vágott kapribogyó,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 tk. bazsalikom,
- só.
Elkészítés:
A lisztet a tejjel, a tojásokkal és 1 csipet sóval összeturmixoljuk, majd letakarva 30 percig pihentetjük. Ezután hozzákeverjük a bazsalikomot, majd kivajazott, 16 cm-es serpenyőben 12 palacsintát sütünk belőle. A felkockázott halat az olajban 5-6 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a fele paradicsomot, a fele olajbogyót és kapribogyót, 2 percig hagyjuk összeérni az ízeket, aztán sózzuk, és megszórjuk bazsalikommal. A keveréket a palacsintákba töltjük, majd feltekerjük azokat. Kivajazott, tűzálló edénybe sorakoztatjuk őket, a maradék paradicsommal, olajbogyóval és kapribogyóval körítve, majd 10 percre 200 °C-os sütőbe tesszük.
Tipp
Alumíniumdobozba zárva, a mélyhűtőben 2-3 hónapig is eláll. Kiolvasztás után a sütőben melegítsük fel!
Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma! | |
Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből! |